I Stilhedens Favn

Aldersgruppe: fra 7 år

Stilheden er her altid.
Den er her – nedenunder alle lydene.
Man mærker den især i naturen, i samværet og i særlige stunder, hvor roen sænker sig, og tiden står stille.
Tit kan den dog være svær at mærke.
For der er så meget larm i verden, og så meget man skal.
Men hvis man lytter godt efter, kan man høre stilheden.
Den er her – lige nu.
Kan du høre den?

Ofte regner vi ikke stilheden for noget. Men hvis man synker ind i den, kommer verden til live på en ny måde. En opmærksom måde. Og hver lille lyd får værdi. Det bliver tydeligere, hvad der er vigtigt. I forestillingen har vi alle sammen høretelefoner på. Du lukkes ind i et rigt univers af lyde. Det du hører spiller sammen med performernes bevægelser på scenen. De hvisker dig direkte ind i øret. På den måde skabes forestillingen af de billeder, du danner indeni. Sammen laver vi enkle fysiske bevægelser, mens vi oplever verdens lyde hvilende i stilhedens favn.

I lyddesignet bruges binaural lyd, der giver en særlig kropslig og rumlig oplevelse af lyd.

Varighed: ca. 45 minutter
Maks. 32 pr. forestilling.
Vi følger myndighedernes retningslinjer vedr. COVID-19

OM CANTABILE 2 SANSEVÆRK – FOR BØRN OG UNGE
Sanseværk er den samlende betegnelse for Cantabile 2’s aktiviteter for børn, unge og familier. Sanseværk ønsker at skabe dybe, eftertænksomme og sanselige rum, hvor deltagerne mærker sig selv. Hvor alle oplever at være del af et fællesskab. Hver forestilling leves som et fortættet rum mellem dem, der er til stede.

Vi vil gerne åbne det, der ikke altid let kan åbnes, på en nænsom måde. Det kan skabe afsæt for levende snakke i klasserummet og hjemme i familierne. Når det kommer til at sanse livet og undre sig over dets mysterier, har børn og voksne lige forudsætninger. Og det har en særlig kvalitet, når vi undres sammen på tværs af generationer og af, hvor længe vi hver især har gået på denne jord.

Sanseværk spiller forestillinger for skolerne i Vordingborg Kommune og åbne forestillinger for familier. Vi turnerer i hele landet og laver undervisning for børn og unge.

BØRN ER MED TIL AT FORME FORESTILLINGERNE
Sanseværk producerer altid publikumsinddragende forestillinger, der alle skabes gennem en lang række visninger for lokale skolebørn. Efter hver visning giver børnene feedback på alt fra lyd, lys og scenografi til performernes optræden, og beskriver de følelser og stemninger, som oplevelsen har vækket i dem undervejs. Det kunstneriske team bruger disse runder med feedback til at justere og forbedre forestillingen i skabelsesprocessen.

HOLDET BAG SANSEVÆRK
Det er Cantabile 2’s faste performere Siri Facchini Haff og Karolina Pietrzykowska, der står bag det kunstneriske udviklingsarbejde. Cantabile 2’s kunstneriske leder, Nullo Facchini, er konsulent på forestillingerne, og derudover tilknyttes forskellige eksterne specialister i instruktion, lyd, lys og teknik.

Hør Lasse Munk fortælle om sit arbejde med forestillingens lyddesign.

Se indslag fra forestillingen her, hvor TV2 Øst kom forbi, mens 3. klasse fra Kastrup Skole, Vordingborg, så forestillingen.

Foto: ©Per Rasmussen