Har du frydefulde eller foruroligende tanker om fremtiden, når du ser, hvordan den digitale udvikling buldrer af sted? Gyser du, eller glæder du dig ved tanken om alt det, videnskaben har gjort muligt for os mennesker? Er du bekymret for, om vi bliver overhalet indenom af kunstig intelligens?

Cantabile 2’s turnéforestilling THE TIME BEING sætter fokus på de store etiske og eksistentielle valg, vi som menneskehed står overfor i dag. Det er valg relateret til de nye muligheder, som den digitale og videnskabelige udvikling åbner for os. Lige nu udvikles der implantater, der vil kunne indopereres i vores hjerne og forsyne os med helt nye færdigheder. Ligeledes vil nano-robotter i vores blodårer kunne ændre vores liv radikalt, når de hjælper lægevidenskaben med at opdage sygdomme i tide og efterhånden udrydde dem helt. Alt imens kunstig intelligens sætter mennesket i nyt perspektiv. Hvad sker der med vores relationer og krav til hinanden, når menneskekroppen kan repareres og opgraderes efter behov? Når levealderen kan fordobles, og vores arbejdsmæssige værdi er under forandring?

Omsluttet af et blødt dæmpet lys og blid musik, føres du gennem et sanseligt univers af fremtidsforestillinger. Sammen med performerne og de andre deltagere bevæger du dig i en intim og nænsom atmosfære gennem spil-lignende situationer, der stiller dig overfor spørgsmål og valgmuligheder. Hvor vågner din nysgerrighed, hvor går din grænse? Når sindet åbnes for, at alt kan komme til at se helt anderledes ud, og alle referencepunkter kan blive rykket, hvad gør det så ved de valg, vi træffer i det daglige? Spørgsmål kun du selv kan svare på.

THE TIME BEING er en human specific performance, som er inspireret af Yuval Noah Hararis New York Times bestseller: “Homo Deus – en kort historie om i morgen”.

Der er plads til maks. 30 tilskuere per forestilling, og den varer ca. 90 minutter.

Forestillingen er støttet af Vordingborg Kommune og Københavns Scenekunstudvalg