web logo dkNo Events on The List at This Time

Venus Labyrinten er en af Nullo Facchinis væsentligste forestillinger, skabt for Cantabile 2 som led i Facchinis udforskning af en forestillingsform, der er human-specific i stedet for site-specific – en form der har fokus på menneskets universelle sensitivitet som følelsesmæssig eksistens.
Venus Labyrinten er en individuel, interaktiv rejse ind i den kvindelige hjerne. Labyrinten består af 28 installationsrum, svarende til de 28 kendte områder af den menneskelige hjerne, og hvert rum er beboet af en kvinde. Hver performer har i samarbejde med Nullo Facchini skabt sit eget rum ud fra en sand personlig historie, et eksperiment eller endda i nogle tilfælde en dyb hemmelighed. Guidet af et orakel går tilskuerne med få minutters interval alene ind i labyrinten og møder disse kvinder i en unik sensorisk og emotionel oplevelse. Ingen tilskuer ser hele labyrinten, og ikke to tilskuere ser eller deler den samme oplevelse. Rejsen tager ca. 1 time.

Venus Labyrinten er blevet opført på det gamle fort Masnedø i Vordingborg, Trekroner fortet i København, i en bunker i Bielefeld i Tyskland, på Gatchina Paladset i Skt Petersborg, Godsbanen i Aarhus, på et gammelt sindssygehospital og på The Arches i Glasgow som del af festivalen Surge, Skotlands festival for fysisk performance, street art og cirkus, arrangeret af organisationen Conflux. Desuden har Venus Labyrinten været skabt i en særlig version med kvinder fra Syrien, Jordan og Irak i forbindelse med afholdelsen af festivalen Images of the Middle East.