Vordingborgs Internationale
Egnsteater

Egnsteatret i Vordingborg Kommune

Internationalt Egnsteater, med fokus på det lokale publikum og de lokale scenekunstnere

Udover et stort internationalt fokus har Egnsteatret i Vordingborg Kommune også mange aktiviteter i lokalområdet. At være Egnsteater er en titel, vi føler stor stolthed ved, og vi bestræber os hele tiden på at bidrage så mange steder som muligt. Derfor arrangerer vi workshops, åbne visninger, gratis generalprøver og forskellige tiltag henvendt til skolerne i Vordingborg kommune og de omkringliggende kommuner.

Vi har været Egnsteater i Vordingborg Kommune siden 1990. Visionære folk fra kommunens kulturudvalg og byens teaterforening var dengang på udkig efter et potentielt egnsteater, fordi byen havde en stor flot teatersal. De spotter det daværende Cantabile 2, som på det tidspunkt residerer i København, med de meget fysiske og eksperimenterende forestillinger, hvoraf to har været forbi Vordingborg på turné. I 1990 bliver den første egnsteateraftale underskrevet,

WAVES Festival – international scenekunst

Siden 1991 har Egnsteatret i Vordingborg Kommune, hvert andet år arrangeret den omfattende festival, der præsenterer international scenekunst i Vordingborg: WAVES Festival. Nullo Facchini har frem til og med 2021 været kunstnerisk kurator på festivalen, og intentionen med festivalen har fra begyndelsen været at bringe scenekunst af højeste kvalitet ud i byens offentlige rum og bringe den store verden til Vordingborg.

WAVES Festival præsenterer omkring 60 forestillinger i et seks dages program med det nyeste indenfor komik, akrobatik, dans, nycirkus og performance, både indendørs og udendørs og på skoler i regionen. Derudover indeholder festivalen et særligt program WAVES Xtra for danske og internationale teaterprofessionelle med artist talks, workshops, seminarer og debatter om scenekunst, som giver de mange deltagere rig mulighed for at skabe og udbygge faglige netværk.

Den seneste WAVES Festival (2023) blev besøgt af mere end  21.500 tilskuere fra både nær og fjern. Næste WAVES Festival, som er den 18. i rækken, finder sted i uge 34 i august 2025.

 

The color of Time by Artonic
20221117 Egnsteatret_2
Waves_Festival_2019©Per_Rasmussen
PEDALE~3

Hvem er vi?

Teamet bag Egnsteatret i Vordingborg Kommune

Bestyrelse

  • Jens Frimann Hansen, (formand) teaterchef for Helsingør Teater, kunstnerisk leder af Passagefestival og SO-Festival, England
  • Tine Bagger Hansen (udpeget af Vordingborg kommune)
  • Rasmus Evind, selvstændig og Citymanager Vordingborg
  • Aline Storm, administrator Blaagaard Teater
  • Lise Svendsen, skuespiller
  • Kathrine Olldag, politisk chef - Brancheforeningen Cirkulær
  • Emilie Storm Petersen, producent, PR og markedsføring Egnsteatret i Vordingborg Kommune (valgt af de fastansatte på Egnsteatret)

Dokumentation

Her fra siden kan downloades Egnsteatrets årsregnskaber, årsberetninger og rapporter fra WAVES Festival, samt Statens Kunstfonds Egnsteaterevalueringsrapport 2019 og vores vedtægter.