Denne video præsenterer udtalelser om workshoppen Creating Transformative Encounters i 2019, af Anna, Tin, Migle og Charlotte.

Workshop 2020 i Vordingborg
CREATING TRANSFORMATIVE ENCOUNTERS
24. september til 2. oktober
Fuldt booket! Men du kan blive skrevet på venteliste: teater@cantabile2.dk

International intensiv workshop med undervisning i publikumsinddragende og human specific performance af Nullo Facchini og Cantabile 2’s ensemble.

Workshoppen er for professionelle teaterproducenter, performere, dansere, musikere, sangere, billedkunstnere og andre kunstnere, samt fagfolk med interesse i tætte møder mellem individer, fx lærere, bibliotekarer, terapeuter, coaches og lignende. Workshoppen introducerer og træner Cantabile 2’s metoder, hvor publikumsdeltagelse er det centrale element. Vi har fokus på udforskning af interaktivitet, deltagelse og intimitet i forskellige rum, som adskiller sig fra den klassiske teaterscene.

Nullo Facchini og Cantabile 2’s ensemble afholder en 9-dages intens workshop om autentiske og forvandlende møder mellem mennesker. Denne internationale workshop introducerer og træner metoderne bag Cantabile 2’s publikumsinddragende forestillinger, hvor særlige relationer bygges op. Workshopdeltagerne undersøger, hvordan oprigtig og ikke-fiktiv kommunikation med publikum kan udløse stærke følelsesmæssige og sanselige reaktioner. Grænserne mellem fremmede bliver udfordret, når der skabes autentiske møder, baseret på modtagelighed og gensidig tillid.
Undervisningen foregår på engelsk.

PROGRAM: Det fulde program og alle de praktiske informationer finder du HER

Testimonials fra tidligere deltagere på workshoppen:
Det var sådan en stor oplevelse, meget intens. Så mange følelser kom ud. Det var et meget nyttigt arbejde med at lære, hvordan man strukturerer disse transformative møder, og mit håb er, at jeg kan integrere hele denne oplevelse i mit liv, når jeg kommer hjem.”
Maria-Gulia, Italien

Jeg havde virkelig forvandlende møder (Transformative Encounters) med nogle af de gæster, der var inviteret på aftenen for vores offentlige visninger. Møder, som jeg aldrig vil glemme, og som jeg stadig oplever følelserne fra nu og da, og nogle som jeg stadig fortæller andre om.”
Valdemar, Danmark

Grunden til at jeg meldte mig til kurset, var fordi jeg gerne ville give mig selv lov til at dykke ned i den her verden, hvor fantasi har kæmpe betydning, og jeg er blevet mega stimuleret i min fantasi, og min nysgerrighed er blevet fodret til fulde i de her otte dage. Derudover er der sket noget, som jeg slet ikke havde regnet med, nemlig at jeg virkelig har fået sådan en meget sensitiv følelse i min krop. Jeg kan virkelig mærke at min krop er så meget til stede i det her rum lige nu.
Nanna, Danmark

Det har været en vidunderlig rejse af struktur og open space til både at komme ned i nogle helt konkrete værktøjer og metoder, og ned i sin krop med morgentræning. Det her open space udfordrer ens kunstneriske virke i forhold til, hvordan man har sin praksis.”
Viola, Danmark

Det bedste, jeg tager med hjem igen, er, at jeg har virkelig meget lyst til at lave teater igen. De her dage har jeg haft oplevelser, som jeg ikke har haft, siden jeg startede med at lave teater. Det er virkelig stort at få igen, den her form for begyndelsespunkt. En nærhed med tilskuere, har jeg lært, og at få noget tilbage fra en tilskuer – der er mere end at blive klappet ad.”
Marianne, Tyskland

Cantabile 2’s øvrige undervisningstilbud

Vi afholder workshops, kurser, master classes og foredrag for professionelle performere og andre faggrupper med interesse for samspillet mellem mennesker.

Vi præsenterer og underviser i metoder og teknikker, som vi har udviklet og forfinet siden 2003. Disse metoder bruger vi til at skabe Human Specific Performance – en teaterform baseret på publikums aktive deltagelse.

Vores arbejde, som er skabt indenfor rammerne af teater og performance, kan med succes anvendes på en bred vifte af professionelle og personlige områder, hvor menneskelige relationer og interaktioner er det centrale.

Vi underviser bl.a. i, hvordan man udvikler dramaturgier og manuskripter, der skaber udgangspunkt for deltagelse og intimitet, og hvordan man kan bruge strukturer fra spil og ritualer til at skabe rammerne for meningsfulde møder og relationer mellem enkeltpersoner og indenfor en gruppe. Vi arbejder også med at udvikle og omdanne historiefortælling og selvbiografisk materiale til en fuldt sensorisk oplevelse, langt ud over det verbale og det auditive niveau, og hvordan man kan forblive nærværende i kommunikationen med publikum og med et andet menneske generelt.

Du er velkommen til at kontakte os på: teater@cantabile2.dk, hvis du vil høre mere om de foredrag, kurser og workshops, vi tilbyder:

  • introducerende foredrag (1,5 time)
  • master classes for professionelle performere (3 timer)
  • kurser (2-4 dage)
  • workshops (9 dage): CREATING TRANSFORMATIVE ENCOUNTERS An International Intensive Workshop in Participatory and Human Specific Perfomance
    International workshop for professionelle performere, live kunstnere, teaterfolk, psykologer, coaches, undervisere og andre professionelle med interesse for dynamikkerne i tætte relationer mellem mennesker. Workshoppen udbydes som internat for op til 10 deltagere. I 2020 afholdes workshoppen på Cantabile 2’s dejlige faciliteter ved Vordingborg. Undervisningen afholdes på engelsk. Programmet for sommerversionen af Creating Transformative Encounters-workshops i 2020 kan downloades HER
Hvis du ønsker at holde dig opdateret om vores kurser, workshops og Human Specific Performances, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev HER

Hvad er Human Specific Performance ?

Cantabile 2’s teaterarbejde, og de teknikker vi har udviklet løbende, skaber grobund for ekstraordinære møder mellem mennesker. Ambitionen med vores metoder er at gøre det muligt for performere og tilskuere at være modtagelige og lydhøre over for hinanden i en fælles udveksling af  åbenhed og sårbarhed, som opstår i løbet af vores forestillinger.

Det centrale i vores forestillinger er det intime møde mellem performer og tilskuer i et univers af fordybelse. Vi tilbyder publikum personlige og intense oplevelser i de autentiske møder mellem performerne og forestillingens øvrige deltagere. Dette er baggrunden for, at vi ofte kun har plads til et begrænset antal tilskuere pr. forestilling.

En særlig kvalitet ved Cantabile 2’s Human Specific-forestillinger er det grundlæggende princip om non-fiktion, dvs. elimineringen af rollen som en fremstilling af en anden karakter end den person, performeren er i sit personlige liv udenfor teatret. Vores performances kan forstås som en form for spil i flere niveauer, fyldt med transformerende møder eller interaktioner, i hvilke både performere og deltagere medvirker.

Deltagerne går ind til vores forestillinger enkeltvis, i én stor gruppe eller i flere mindre grupper. Hver enkelt tilskuer træffer individuelle valg og giver helt personlige svar, som former forestillingen unikt for den enkelte. Scenografien er oftest enkel og skaber et æstetisk sensorisk univers, der styrker en følelse af nærvær hos alle medvirkende. Hver eneste tilskuer bliver set, rørt ved og talt til i en række interaktioner med performerne, og ofte bliver tilskuerne dybt berørte.