Bogreception på "Scenekunst på skoleskemaet"

Torsdag den 2. juni kl. 16.15 – 17.15 holder vi bogreception på Vordingborg Teater for vores bog “Scenekunst på skoleskemaet”.

Cantabile 2’s afdeling for børne- og ungeaktiviteter udviklede og gennemførte i samarbejde med Vordingborg Kommune et 3 ½-årigt projekt med i alt 32 undervisningsforløb fordelt på folkeskolerne i Vordingborg Kommune. Disse blev gennemført i årene 2016-2019 under betegnelsen Verdensklasser.

I undervisningsforløbene skabte professionelle scenekunstnere forestillinger med klasser fra både indskoling, mellemtrin og udskoling, der blev vist for andre klasser og forældrene.

Efter gennemførelsen af projektet sad Siri Facchini Haff, leder af Sanseværk – Cantabile 2 for børn og unge, med et hav af værdifulde erfaringer, gode råd og observationer samt 32 gennemførte og velbeskrevede undervisningsforløb, men tiden til at efterbehandle alt dette var knap, for der er travlt på teatret.
Men så kom Corona, og alt ændrede sig på kort tid, og der blev plads til fordybelse og grundig efterbehandling af projektet.

Så i løbet af 2020, mens alle kulturelle tilbud var lukket ned, blev der arbejdet intenst på at samle al materialet til en bog. Det blev en lang og spændende proces.
Den 11. juni 2021 ankom første oplag i trykt form til teatret i Vordingborg og glæden var stor.

Siri Facchini Haff ser store muligheder med bogen: ”Vi står nu med et fantastisk undervisningsmateriale til grundskolerne. Vi har ønsket at skabe et meget levende og personligt materiale, som tager læseren med ind i undervisningslokalet for de scenekunstneriske undervisningsforløb. Vi har skabt en bog, som gør det nemt og lige til for en underviser at lave at forløb for en klasse. Lidt som en kogebog, forløbene er beskrevet trin for trin og dag for dag. Så det er nemt at overskue og gå i gang med”.

Håbet for bogen er, at den skal inspirere rigtig mange, både lærere, scenekunstnere og arrangører, og være med til at åbne døren til de helt unikke oplevelser og udviklingsmuligheder, som scenekunst kan give i undervisningssammenhæng.

”Vi håber, at bogen vil fungere som inspiration for lærerne i den daglige undervisning i grundskolen og være et incitament til at invitere scenekunstnere ind til undervisnings- og udviklingsforløb” fortæller Siri, der også planlægger at afholde inspirationsworkshops for lærere i Vordingborg Kommune, med udgangspunkt i erfaringen med at undervise i scenekunst o grundskolen. Arbejdet med scenekunst i grundskolen giver børnene mange betydningsfulde og nære oplevelser. De opdager nye sider af sig selv og hinanden og får dyrebare erfaringer af glæden ved den kreative proces og med at lykkes med projekter i fællesskab”.

Vi vil til receptionen vise et par scener fra vores nye forestilling for unge Det der lever.

Hør også om muligheden for at få en professionel scenekunstner ud til et undervisningsprojekt på en skole.

Alle med interesse for undervisning og udvikling af børn eller for scenekunst er velkomne, lige så er venner af teatret og andre, der har lyst til at deltage og udbrede kendskabet til bogen.
Vi byder på lidt godt til ganen og glæder os til at se dig.

 

  • Datoer
    • 02. juni 2022 – 02. juni 2022
      Vordingborg Teater
  • Ansøgning

Tilmeld venteliste

    Du vil få besked, så snart der bliver en eventuel mulighed for at deltage.