Creating Transformative Encounters

Workshop 2022 i Vordingborg
CREATING TRANSFORMATIVE ENCOUNTERS
September 2022, nye datoer kommer snart
Undervisningen foregår på engelsk.

Nullo Facchini og Cantabile 2’s ensemble afholder en 9-dages intens workshop om autentiske og forvandlende møder mellem mennesker. Denne internationale workshop introducerer og træner metoderne bag Cantabile 2’s publikumsinddragende forestillinger – human specific performances – hvor særlige relationer og gensidig tillid bygges op.

Workshopdeltagerne undersøger, hvordan oprigtig og ikke-fiktiv kommunikation med publikum kan udløse stærke følelsesmæssige og sanselige reaktioner. Grænserne mellem fremmede bliver udfordret, når der skabes autentiske møder, baseret på modtagelighed og tillidsfuld åbenhed.

Vi underviser bl.a. i, hvordan man udvikler dramaturgier og manuskripter, der skaber udgangspunkt for deltagelse og intimitet, og hvordan man kan bruge strukturer fra spil og ritualer til at skabe rammerne for meningsfulde møder og relationer mellem enkeltpersoner og indenfor en gruppe.

Vi arbejder også med at udvikle og omdanne historiefortælling og selvbiografisk materiale til en fuldt sensorisk oplevelse, langt ud over det verbale og det auditive niveau, og hvordan man kan forblive nærværende i kommunikationen med publikum og med et andet menneske generelt.

Workshoppen udbydes som internat for op til 10 deltagere, der har adgang til Cantabile 2’s faciliteter og den skønne park, der omgiver stedet. Deltagerne indlogeres i teaterets lejlighed, hvor der er enkelt- og dobbeltværelser, samt fælles stue, køkken og badeværelse. Gåafstand fra Vordingborg Station.

Programmet for workshoppen, som det så ud i 2021 kan du se her

Hvad er human specific performance?

Cantabile 2’s teaterarbejde og de teknikker, vi har udviklet løbende, skaber grobund for ekstraordinære møder mellem mennesker. Ambitionen med vores metoder er at gøre det muligt for performere og tilskuere at være modtagelige og lydhøre over for hinanden i en fælles udveksling af  åbenhed og sårbarhed, som opstår i løbet af vores forestillinger.

Det centrale i vores forestillinger er det intime møde mellem performer og tilskuer i et univers af fordybelse. Vi tilbyder publikum personlige og intense oplevelser i de autentiske møder mellem performerne og forestillingens øvrige deltagere. Dette er baggrunden for, at vi ofte kun har plads til et begrænset antal tilskuere pr. forestilling.

En særlig kvalitet ved Cantabile 2’s human specific-forestillinger er det grundlæggende princip om non-fiktion, dvs. elimineringen af rollen som en fremstilling af en anden karakter end den person, performeren er i sit personlige liv udenfor teatret. Vores performances kan forstås som en form for spil i flere niveauer, fyldt med transformerende møder eller interaktioner, i hvilke både performere og deltagere medvirker.

Deltagerne går ind til vores forestillinger enkeltvis, i én stor gruppe eller i flere mindre grupper. Hver enkelt tilskuer træffer individuelle valg og giver helt personlige svar, som former forestillingen unikt for den enkelte. Scenografien er oftest enkel og skaber et æstetisk sensorisk univers, der styrker en følelse af nærvær hos alle medvirkende. Hver eneste tilskuer bliver set, rørt ved og talt til i en række interaktioner med performerne, og ofte bliver tilskuerne dybt berørte.

Hvis du er interesseret bedes du sende en motiveret ansøgning og dit cv. Se nedenfor under ‘Tilmelding’

 

  • Program

    Det fulde program for 2021 med dagligt indhold, priser, praktisk information og præsentation af lærerne kan downloades her

  • Deltagernes respons
  • Tilmelding    Tilmeld venteliste

      Du vil få besked, så snart der bliver en eventuel mulighed for at deltage.